ГоловнаПолітика

Павленко, Стець, Квіташвілі та Пивоварський відкликали заяви про відставку

Міністри вирішили залишитися заради реформ.

Міністр аграрної політики Олексій Павленко, міністр інформполітики Юрій Стець, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відкликали свої заяви про відставку.

Про це вони сказали на позачерговому засіданні Кабміну ввечері в четвер.

На початку засідання прем'єр Арсеній Яценюк поскаржився на тиск на Кабмін і заявив, що надалі не допустить цього.

Після цього слово взяли міністри і повідомили, що відкликають свої заяви про відставку.

"Я розумію повну відповідальність за долю країни в ці непрості й історичні часи. Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку", - заявив Павленко.

"Я публічно оголошую про те, що відкликаю свою відставку. Але чітко хочу дати зрозуміти всім представникам влади в Україні, що винятково діалог із суспільством може надати нам можливість урятувати соборність України і врятувати державу. Всі органи влади повинні проводити засідання публічно. Представники всіх органів влади, в тому числі які сидять тут, повинні публічно звітувати про діяльність своїх органів", - сказав Стець.

"Я хочу публічно заявити, що відкликаю свою заяву про відставку. Я приїхав із Грузії в Україну працювати задля майбутнього цієї прекрасної країни. Я робив це свідомо, я хотів це робити, я хочу це робити і буду це робити. Я не хочу залишати справи наполовину закінченими. Ми тільки за цей рік не дали вкрасти передачею закупівель міжнародним організаціям мільйони гривень, сотні мільйонів гривень. Я не хочу це кидати", - заявив Квіташвілі. Він зажадав, щоб ті закони про реформування медичного сектору, які вже сім місяців лежать у Верховній Раді, були прийняті.

"Я за першою освітою історик, і коли я аналізую якісь феномени, проводжу історичні паралелі. В Україні іноді трапляються унікальні шанси для нового розвитку країни, але представники влади ухвалювали рішення, які приводили до погіршення ситуації. На сьогодні в нас ситуація, коли заява Айвараса запустила певні відцентрові сили, які абсолютно необхідно використовувати на благо України. І сьогодні після тривалої дискусії зі своїми колегами я готовий публічно заявити, що відкликаю свою заяву", - заявив він.

Пивоварський при цьому попросив для міністрів справедливу зарплату. Також голова Мінінфраструктури зажадав проводити публічні закупівлі тільки на прозорих тендерах.

Нагадаємо, в четвер Президент Петро Порошенко заявив на зустрічі з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, що міністри-реформатори і їхні команди повинні залишитися в Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram