ГоловнаПолітика

Кононенко запропонував Абромавичусу разом пройти детектор брехні

Одіозний політик зняв з себе повноваження першого заступника голови фракції БПП

Кононенко запропонував Абромавичусу разом пройти детектор брехні
Игорь Кононенко
Фото: Александр Ратушняк

Ігор Кононенко зняв з себе повноваження першого заступника голови фракції БПП на період розслідування звинувачень, які висунув на його адресу міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

"Щодо ситуації, яка склалася, і висунутих на мою адресу звинувачень міністром економічного розвитку паном Абромавичусом маю зробити наступну заяву: вчора мною подано і офіційно зареєстровано заяву до Національного антикорупційного бюро щодо обвинувачень на мою адресу, з проханням провести об'єктивне розслідування і покарати винних. Друге, я пропоную і наполягаю, разом з паном Абромавичусом пройти детектор брехні за висунутими ним звинуваченнями. І третє. Я прийняв рішення зняти з себе повноваження першого заступника голови фракції Партії "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді на період розслідування і прошу фракцію мене підтримати в цьому рішенні", - публікують на сайті БПП слова Кононенка.

Нагадаємо, глава МЕРТ Абромавичус 3 лютого подав у відставку, звинуватив одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство. За словами міністра, Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту. Кононенко назвав звинувачення міністра на свою адресу "спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі відомства".

У п'ятницю на своєму засіданні фракція БПП відмовилася рекомендувати Кононенкові скласти мандат нардепа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram