ГоловнаСвіт

Естонський суд заборонив видавати Україні колишнього бойовика "ЛНР"

Остаточне рішення щодо видачі громадянина Естонії Україні залишається за естонським урядом

Естонський суд заборонив видавати Україні колишнього бойовика "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Талліннський адміністративний суд анулював рішення естонського уряду видати Україні громадянина Естонії Володимира Полякова, який брав участь у бойових діях на Донбасі у складі терористичної організації "ЛНР".

Про це пише Postimees.ee.

Рішення про те, щоб видати Полякова, ухвалив уряд Естонії 21 грудня 2015 року. Суд попросив уряд переглянути це рішення і ухвалити нове.

Суд вважає, що у цій справі не виявлено обставини, необхідні для ухвалення рішення, і тому воно є незаконним і його потрібно анулювати. При цьому остаточне рішення все-таки буде за урядом.

Крім цього суд зобов'язав уряд сплатити судові витрати. Рішення суду ще не набрало чинності, його можна оскаржити протягом 30 днів.

Полякова звинувачують в участі у роботі так званої військової комендатури "міноборони ЛНР". Чоловік виконував завдання "керівництва міністерства", в тому числі охороняв об'єкти і незаконно затриманих осіб.

За участь у терористичній організації українське законодавство передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років. В Естонії за такі злочини можуть засудити до позбавлення волі на строк від п'яти до 20 років або до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, у лютому поліція безпеки затримала на кордоні 34-річного Полякова, який виїжджав з Естонії до Росії. Пізніше під час обшуку у нього виявили заборонену зброю і боєприпаси. Він прямував до окупованого Луганська, де планував приєднатися до загонів бойовиків.

У 2014 році він двічі вже відвідував Луганськ, щоразу пробувши там по місяцю.

Раніше цей громадянин притягувався до відповідальності за вбивство пішохода під час вуличного конфлікту, але втік з Естонії та приєднався до Французького іноземного легіону. У його списку правопорушень також водіння автомобіля у стані наркотичного сп'яніння. У серпні Хар'юський повітовий суд Естонії ухвалив рішення видати Полякова Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram