ГоловнаПолітика

Соціологи назвали потенційний рейтинг "блоку Саакашвілі"

Партія одеського губернатора набрала приблизно стільки ж, як "Самопоміч" і "Батьківщина"

Соціологи назвали потенційний рейтинг "блоку Саакашвілі"
Фото: Макс Требухов

Якщо би голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі мав партію і виставив її на вибори Верховної Ради, вона б набрала близько 11,6% голосів. Про це свідчить соцопитування групи "Рейтинг", проведене в середині січня.

Рейтинг віртуального "блоку Саакашвілі" наразі знаходиться на рівні "Самопомочі" і "Батьківщини". При цьому він нижчий, ніж у "Блоку Петра Порошенка - Солідарність" і Опоблоку.

БПП залишається найбільш рейтинговою політичною силою в Україні. Однак його підтримка за останній місяць скоротилася на 0,2 п.п. - до 16,3%. Інші політичні сили поступово наздоганяють президентську партію. Рейтинг "Опоблоку" сягає 13,8%, "Самопомочі" - 13,5%, "Батьківщини" - 12,9%. При цьому "Радикальна партія" втрачає підтримку, її рейтинг скоротився до 6,5%. Зростає рейтинг "Свободи" зараз він становить близько 8,3%. Партію "Укроп" підтримують близько 5,2% виборців, готових прийти на вибори.

У президентському рейтингу, як і раніше, на першому місці діючий глава держави Петро Порошенко. На виборах його підтримали б 22,3% виборців. У лідера "Батьківщини" рейтинг 13,6%, у мера Львова Андрія Садового - 12,4%, у лідера Опоблоку Юрія Бойка - 10,4%, у лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - 5,5%, у лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка - 5,4%. За прем'єр-міністра Арсенія Яценюка проголосував би 1% виборців.

В опитуванні взяли участь 2000 осіб віком від 18 років і старше. Воно проводилося у вигляді особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більше ніж 2,3%. Терміни проведення дослідження: 14-22 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram