ГоловнаПолітика

Порошенко попросив Абромавичуса залишитися міністром економіки

За словами президента, міністр "пішов думати"

Порошенко попросив Абромавичуса залишитися міністром економіки
Айварас Абромавичус
Фото: sharij.net

Президент Петро Порошенко вважає, що Айварас Абромавичус повинен залишитися міністром економічного розвитку і торгівлі України, та запропонував йому не йти у відставку.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавичусом, якого саме я запросив у команду, дав українське громадянство і звернувся до фракції "Солідарність" із пропозицією висунути його на посаду міністра економіки. Айварас підтвердив, що впродовж усього часу роботи в уряді мав цілковиту мою підтримку його реформаторських ініціатив як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З мого боку таке сприяння гарантовано і надалі. Вважаю, що Айварас повинен залишатися міністром і продовжувати реформи", - написав Президент.

За його словами, Абромавичус "пішов думати".

Порошенко також зазначив: все, про що раніше заявив міністр економіки, повинно розслідувати Антикорупційне бюро як незалежний орган.

"Ігор Кононенко звернувся до НАБУ і заявив, що готовий співпрацювати", - зазначив Президент. - Що швидше суспільство отримає відповіді на поставлені питання, то краще".

Нагадаємо, сьогодні голова МЕРТ Абромавичус подав у відставку, заявивши, що один із лідерів БПП - Кононенко - намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, за словами голови МЕРТ, Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Кононенко вважає звинувачення на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства. При цьому він заявив, що подавати до суду на міністра не планує.

Після цього Антикорупційне бюро порушило справу проти Кононенка і, за словами заступника голови НАБУ Гізо Углава, вже почало розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram