ГоловнаПолітика

Саакашвілі повідомив про розмову з Абромавичусом напередодні заяви про відставку

Глава Одеської ОДА долучився до звинувачень на адресу Кононенка

Саакашвілі повідомив про розмову з Абромавичусом напередодні заяви про відставку

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що мав у вівторок довгу розмову з міністром економіки Айварасом Абромавичусом.

"Учора довго говорили з Айварасом Абромавичусом, і він розповів ще багато всього цікавого. Хіба ж не сумно, що литовці і грузини змушені взяти на себе функцію захисників країни від деяких не чистих на руку етнічних українців, які прорвалися у владу. Я працюю разом з Айварасом у Раді з реформування держпідприємств, головою якої я став з його ініціативи, і хочу підтвердити, що всі наші ініціативи з заміни керівників держпідприємств блокуються особисто прем'єр-міністром з подачі одного з лідерів фракції БПП-Солідарність у Раді - Ігоря Кононенка і ще кількох груп впливу", - написав Саакашвілі у своєму фейсбуці.

"Сподіваюся, 16 лютого Рада знайде в собі сили не тільки відправити уряд у відставку, а й забезпечити те, щоб наступний уряд був повністю захищеним від тіньових інтересів президентської, прем'єрської або будь-яких інших фракцій. Також упевнений, що у всіх основних фракціях є достатньо здорових сил і вони зможуть підтримати процес очищення. Думаю, Верховна Рада мусить провести публічні слухання, запросити й Айвараса, і пана Кононенка, і на всі питання треба дати вичерпні відповіді, я особисто теж готовий виступити на цих слуханнях. Ми мусимо розблокувати найважливіші економічні реформи і приборкати корупційні інтереси", - додав він.

Нагадаємо, Саакашвілі фактично розпочав створення нової партії в Україні під гаслами боротьби з корупцією. Його підтримує так звана антикорупційна платформа у фракції БПП.

У середу Абромавичус подав у відставку, заявивши, що заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко у відповідь заявив, що міністр намагається уникнути відповідальності за провали в роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram