ГоловнаПолітика

Кононенко відповів на звинувачення Абромавичуса

Заступник голови БПП назвав міністра невдахою

Кононенко відповів на звинувачення Абромавичуса
Игорь Кононенко
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко визнав звинувачення міністра економіки Айвараса Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі у роботі міністерства.

У відповідь на прохання агентства "Інтерфакс-Україна", як він може прокоментувати заяву Абромавичуса, Кононенко сказав: "Як бажання перекинути з хворої голови на здорову ті питання, які не зробили за рік. Відповідальність за них намагаються перекласти на депутатів нашої фракції".

При цьому Кононенко не збирається подавати до суду на міністра.

"Я вважаю, що це емоційна заява пана Абромавичуса. Є позитив у його роботі на посаді міністра, але є й негатив. Я думаю, що це пов'язано з моїм коментарем - при чому, це не мій виступ був, а депутатів нашої фракції, - з висловлюванням незадоволення його роботою на останньому засіданні фракції, яке я прокоментував після засідання. Це така емоційна реакція", - сказав він.

Нагадаємо, в середу Абромавичус подав у відставку, заявивши, що заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт висловив розчарування у зв'язку з тим, що Абромавичус подав у відставку. "Один із великих поборників реформ в українському уряді... І прихильник майбутнього українського народу, на яке той заслуговує", - написав Пайєтт у твіттері, коментуючи новину про відставку Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram