ГоловнаПолітика

Одного з колишніх ватажків "ЛНР" помітили в київському ресторані

Сергій Корсунський до квітня 2014 року командував "Армією Південного Сходу".

Одного з колишніх ватажків "ЛНР" помітили в київському ресторані
Валерий Болотов и Сергей Корсунский
Фото: http://gazetavv.com/

В одному з київських ресторанів 2 лютого помітили учасника захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а згодом одного з ватажків "ЛНР" Сергія Корсунського.

Волонтер і координатор проекту "СтопТерор" Семен Кабакаєв у своєму фейсбуці повідомив, що зустрів Корсунського в ресторані мережі "Катюша" біля стадіону "Олімпійський". Він виклав відео з Корсунським у кафе.

"Корсунський Сергій Олегович був правою рукою Болотова, одним з командирів незаконних збройних формувань під час захоплення держустанов. Постійно виступав на різних прес-конференціях із Болотовим, закликав до федералізації України. У вимогах він висував: визнання героями «Беркута» і солдатів ВВ, які стояли проти Майдану", - пише Кабакаєв.

"Зараз Сергій спокійно їздить у машині марки Lexus Києвом й обідає в кафе зі своєю дружиною. Він довго намагався нам довести, що він за єдину Україну, показував довідку, видану в МВС, що до нього немає претензій і в ЄРДР він не внесений", - додав активіст.

За інформацією з відкритих джерел, Сергій Корсунський був одним з лідерів "ЛНР" до середини квітня 2014 року. Він командував одним із двох основних збройних угруповань - "Армією Південного Сходу". Через конфлікт із "Народним ополченням" Олексія Мозгового Корсунський покинув лави сепаратистів.

Восени 2014 року навіть висував свою кандидатуру в народні депутати у 105-му виборчому округу (частина Луганська). Втім, вибори там так і не відбулися. За інформацією блогера Сергія Іванова, Корсунський колись був активістом "Нашої України", а потім "раптово присів на пару років у СІЗО - за вимагання". Узимку 2014 року він був учасником Луганського євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram