ГоловнаПолітика

ГПУ знову просить відсторонити суддю Вовка з посади

Скандальний служитель Феміди повернувся на роботу за рішенням ВАСУ.

ГПУ знову просить відсторонити суддю Вовка з посади
Сергей Вовк
Фото: comments.ua

Генеральна прокуратура знову просить Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) відсторонити Сергія Вовка з посади судді.

Вовк, відомий тим, що засудив Юрія Луценка до тюремного ув'язнення, після повалення Віктора Януковича став фігурантом кримінального провадження і його усунули з посади. Проте напередодні стало відомо, що Вовк повернувся на роботу в Печерському райсуді.

Як повідомляється на сайті ГПУ, прокуратура Києва направила обвинувальний акт проти Вовка за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу (винесення свідомо неправосудного вироку) в Вишгородський суд, однак той повернув документ прокурору на доопрацювання.

На це рішення суду прокуратура подала апеляцію, яка поки що не розглянута.

"Зараз суддя Вовк має статус обвинуваченого у вказаному кримінальному провадженні", - наголошує ГПУ.

 Також Генпрокуратура повідомляє, що наприкінці 2015 року Вищий адмінсуд скасував рішення ВККСУ про відсторонення Вовка з посади судді.

"На думку Генеральної прокуратури України, зазначене рішення є необґрунтованим і прийнятим всупереч вимогам чинного законодавства. У зв'язку з цим, після закінчення апеляційного розгляду на ухвалу суду про повернення обвинувального акту для доопрацювання, Генеральна прокуратура України повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді Вовка від займаної посади", - наголосили в ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram