ГоловнаПолітика

НФ назвав умови для ухвалення судової реформи в цілому

Фракція вимагає "повного перезавантаження суддів" на відкритих конкурсах

НФ назвав умови для ухвалення судової реформи в цілому
Леонід Ємець
Фото: nfront.org.ua

"Народний фронт", який дав голоси за ухвалення судової реформи в першому читанні, заявив, що не підтримає її в цілому, якщо не буде виконано низку його вимог.

"Перша вимога - це залишити за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору. Друге - це створення трирівневої судової системи. Третє - це повне перезавантаження суддів на відкритих конкурсах. Це наші принципові вимоги, і цього можна досягти, ухваливши зміни, зокрема до законів про судоустрій та про статус суддів", - повідомив на засіданні парламенту нардеп Леонід Ємець.

На думку фракції, всі судді повинні підтвердити на відкритих конкурсах свій професійний рівень і довести, що їхні витрати відповідають доходам.

Також Ємець нагадав, що його фракція розробила власний проект змін до Конституції України в частині правосуддя.

"Сьогодні цей законопроект знаходиться у залі парламенту. Як тільки ми зберемо 150 підписів, він набуде статусу конституційного. Ми зможемо внести до парламенту, і тоді він стане основним законопроектом, який має вирішити питання чесного справедливого суду через судову реформу. Ми розуміємо, що поки ми влаштовуємо змагання між двома концепціями конституційної реформи, в цьому парламенті і поза його межами є люди, які мріють, щоб усе залишилося так, як є. Судді, призначені Портновим і Ківаловим, і далі творять корупцію в Україні іменем правосуддя, і корупціонери на них дуже сподіваються як на гарантів своєї недоторканності. Система правосуддя вимагає негайних змін", - заявив Ємець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram