ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Микільської Слобідки перекрили Броварський проспект у Києві

Активісти вимагають зупинити забудову берега Дніпра

Сьогодні, 29 січня, о 19:00 в Києві активісти Микільської Слобідки, де споруджують скандально відому “Сонячну Рів'єру”, перекрили прилеглий Оболонський проспект.

Про це LB.ua повідомили активісти з місця подій.

Жителі повідомляють, що, крім "Сонячної Рів'єри", почалося будівництво і на іншій ділянці, де раніше ніяких робіт не вели. Ділянкою володіє компанія "Нова Слобідка".

Активісти викликали поліцію і спробували зателефонувати до Віталія Кличка, проте той не взяв слухавки.

За їхніми словами, будівництво, незважаючи на обіцянки мера Кличка та проблеми з документами (землю раніше забрав Ощадбанк), продовжується навіть уночі.

"У понеділок ми підемо на Банкову з усіма зібраними документами вимагати зупинити будівництво", - говорить активіст Олена Медведенко.

Нагадаємо, довкола "Сонячної Рів'єри" неодноразово виникали скандали. Місцеві активісти наполягають на тому, що будівництво незаконне, оскільки об'єкт розміщений на землі, яка є культурною спадщиною, і розташований за 60 метрів від Дніпра, тоді як закон передбачає відстань щонайменше 100 метрів. До того ж, Київський апеляційний суд заборонив там будівництво, оскільки в забудовника були проблеми з документами на оренду землі (нещодавно її передали Ощадбанку).

Оскільки будову досі не припинили, супротивники будівництва "Сонячної Рів'єри" звинувачують Кличка в тому, що він свідомо закриває очі на сумнівну забудову голови корпорації "Укрбуд" Максима Микитася, який був депутатом Київради минулого скликання від партії мера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram