ГоловнаПолітика

Мінські угоди - не ідеал, але краще ми не змогли, - Семерак

"Народний фронт" готовий іти на компроміс за Конституцією

Мінські угоди - не ідеал, але краще ми не змогли, - Семерак
Остап Семерак
Фото: Макс Требухов

Нардеп від фракції "Народний фронт" Остап Семерак вважає, що Мінські угоди не ідеальні, але українська влада не змогла знайти нічого кращого для врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це він заявив на на круглому столі "Зміни до Конституції і Мінські угоди" в Інституті Горшеніна.

"Наша позиція така, що Мінські угоди - це не ідеал, але краще на сьогодні ми не змогли придумати і не змогли знайти. І тому ми підтримуємо Мінські угоди як наслідок правильної пропозиції мирного плану президента, з яким Петро Олексійович пішов на вибори і отримав велику підтримку українців", - заявив він.

"Тому моя політична сила підтримуватиме імплементацію мирного плану, навіть готова до компромісів з базовими принципами, які для нас існують..." - додав Семерак.

Нардеп також зазначив, що вчорашнім голосуванням за зміну в регламент парламент зберіг можливість продовжити мінський процес.

"Вчорашнє голосування в парламенті щодо змін до регламенту, дає шанс продовжити імплементацію мінських домовленостей. Звичайно, це внесе певну суперечність в послідовності, що після чого відбувається... Але тим не менш, ми зберегли цю можливість, ми демонструємо західним партнерам, що Україна віддає вищу шану всім учасникам процесу, в першу чергу виконує свої зобов'язання", - заявив депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада внесла зміни до свого регламенту, які дозволяють їй розглянути зміни в Конституцію в частині децентралізації на наступній сесії.

Попередня версія регламенту стверджувала, що якщо ухвалення конституційних поправок в цілому не відбувається на сесії, наступній за сесією, на якій вони ухвалювалися у першому читанні, то такий законопроект вважається не ухваленим.

Верховна Рада змінила цю статтю, доповнивши її реченням такого змісту: "Якщо законопроект про внесення змін до Конституції України попередньо затвердила Верховна Рада і не розглянула на наступній черговій сесії після попереднього затвердження, то такий законопроект розглядається Верховною Радою на наступній за нею черговій сесії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram