ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄС знизив мито, що 16 років блокувало постачання українських канатів

Ставку знижено з 51,8% до 10,5%.

ЄС знизив мито, що 16 років блокувало постачання українських канатів
Фото: samson-td.ru

Європейський Союз віднині різко знижує ставку антидемпінгового мита, яке 16 років блокувало постачання українських сталевих канатів, які випускає завод "Стальканат-Силур".

Як повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, мито знижено з 51,8% до 10,5%. Попередня ставка була чинною з 1999 року.

Гендиректор "Стальканат-Силуру" Сергій Лавриненко заявив, що його підприємство вже давно нічим не загрожує ринку Євросоюзу, тому він розраховував на повне скасування мита. Однак навіть таке проміжне рішення дає стимули для розвитку виробництва.

"Отримана зараз можливість відновити постачання канатів у ЄС заледве чи дозволить нам одразу ж різко збільшити обсяги виробництва - процес входження на ринок буде складним. Але зараз ми отримали серйозний стимул до вдосконалення технології й до інвестицій у виробництво канатів. Уже наприкінці 2015 року ми уклали контракти і здійснили авансові платежі на постачання нового обладнання на суму 16,5 млн грн. У лютому підписуємо контракти і здійснюємо авансові платежі на постачання обладнання вартістю ще близько 50 млн грн. Акціонери вирішили далі інвестувати такими безпрецедентно високими для нас темпами протягом найближчих трьох років. Це - найважливіший результат перегляду", - заявив він.

Антидемпінгові заходи щодо сталевих канатів і тросів - це один із двох обмежувальних заходів, які чинні в ЄС для України.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року між Україною і Євросоюзом почала діяти обопільна зона вільної торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram