ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів з боку бойовиків різко збільшилася, - штаб АТО

Сепаратисти відкривали вогонь з усієї наявної зброї

Кількість обстрілів з боку бойовиків різко збільшилася, - штаб АТО
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі різко збільшилася кількість обстрілів позицій українських військових з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"У районі Мар'їнки по опорних пунктах бійців АТО противник вів вогонь з усього наявного озброєння. Окупанти використовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і навіть зенітні установки", - наголошують у повідомленні.

Неподалік Красногорівки сепаратисти обстріляли позиції українських військових із гранатометів і міномета, а по укріпленнях біля Новгородського відкривали вогонь з БМП, автоматичних гранатометів і кулеметів. Під мінометний вогонь бойовиків потрапили також опорні пункти в Троїцькому і Зайцевому.

"Традиційно напружена ситуація в районі тимчасово окупованого Донецька. По наших укріпленнях в Опитному, Пісках, Авдіївці та в районі шахти Бутівка противник відкривав вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Усього за добу бойовики 66 разів відкривали вогонь по наших позиціях. У деяких випадках українські військові були змушені відкривати прицільний вогонь у відповідь", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, 13 січня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повний беззастережний режим припинення вогню в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram