ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний еколог Києва попався на хабарі

За 8 тисяч неправомірної вигоди чиновнику "світить" до 10 років ув'язнення

Головний еколог Києва попався на хабарі
Фото: Пресс-служба Военной прокуратуры Центрального региона

Військова прокуратура Центрального регіону України спільно з управлінням захисту економіки в Києві Національної поліції України та Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області затримала головного інспектора Державної екологічної інспекції в Києві після отримання хабара.

Про це інформує прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону.

Встановлено, що чиновник в січні 2016 року вимагав та отримав від представника підприємства грошові кошти в сумі 8,1 тис. грн за не складання відповідного протоколу і не притягнення його до адміністративної відповідальності за вирубку зелених насаджень на території комерційного підприємства в Оболонському районі Києва.

Хабарника затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від посади. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Продовжується проведення обшуків за місцем роботи підозрюваного та інших першочергових слідчих (розшукових) дій.

Нагадаємо, 16 січня три київські податківці попалися на хабарі 3,8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram