ГоловнаПолітика

Нардеп Козаченко назвав популізмом рішення "Самопомочі" про відкликання Павленка

Рішення про відставку міністра все одно буде приймати парламент.

Нардеп Козаченко назвав популізмом рішення "Самопомочі" про відкликання Павленка
Леонид Козаченко
Фото: Артем Атаманюк

Рішення політичної ради партії "Об'єднання "Самопоміч" відкликати міністра аграрної політики і продовольства України Олексія Павленка є, радше за все, політичним популізмом.

Так вважає народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, пише УНІАН

На його думку, кінцевою метою використання методу політичного популізму може бути перегляд коаліційної угоди. "Партія може делегувати свого міністра, може його і відкликати, але крапку ставить виключно парламент шляхом голосування", - констатував Козаченко.

Раніше інший депутат  Борислав Береза, заступник голови Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції, заявив, що позиція "Самопомочі" з приводу Павленка є абсолютно непослідовною.

"Ніхто не чув про те, що "Самопоміч" виходить із коаліції, але ми часто чули їхні заяви про те, що Павленко - високопрофесійний міністр. А отже, мова зараз іде про третій варіант. Що хочуть отримати в "Самопомочі"? Це не так важливо. Важливіше те, що їхня позиція абсолютно непослідовна", - заявив Береза.

Нагадаємо, 22 січня партія "Самопоміч" повідомила, що відкликає міністра агрополітики Олексія Павленка з Кабміну. Міністр після цього заявив, що не є членом партії "Самопоміч" і не має жодних кулуарних зобов'язань. При цьому він також повідомив, що не тримається за свою посаду.

38-річний Олексій Павленко очолює Міністерство агрополітики з грудня 2014 року, є представником "Самопомочі" в уряді.

До призначення в міністерство був членом наглядової ради компанії "Європейські молочні технології". До цього в 2003-2006 роках очолював керуючу компанію однієї з найбільших на той час агрокомпаній "Райз", ще до її придбання Олегом Бахматюком, а у 2006-2009 роках - "Фокстрот" Геннадія Виходцева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram