ГоловнаПолітика

Місія Ради Європи з прав людини починає роботу в Криму

На півострів вперше приїдуть представники міжнародної організації

Місія Ради Європи з прав людини починає роботу в Криму
Фото: www.basilica.ro

У понеділок, 25 січня, в Криму почне роботу місія Ради Європи з перевірки дотримання прав людини.

Її очолить спецпредставник ОБСЄ, швейцарський дипломат Жерар Штудман, йому допомагатимуть троє членів секретаріату Ради Європи.

Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, в тому числі свободу вираження думок і свободу ЗМІ; свободу зібрань; права меншин; права місцевого самоврядування; боротьбу з корупцією; умови утримання у в'язницях, повідомляється на сайті Ради Європи.

Місію відправив у Крим генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

"Понад 2,5 млн осіб проживають у Криму, усі вони охоплюються Європейською Конвенцією з прав людини... Тим не менш, вже більш ніж рік жодній делегації міжнародних організацій не вдалося там побувати", - зазначив Ягланд.

"Місія проводитиметься в умовах повної незалежності і не стосуватиметься будь-якого питання, пов'язаного з територіальним статусом Криму. Це дозволить нам отримати чітку і всеосяжну інформацію про становище з правами людини", - додав він.

Нагадаємо, в неділю президент Петро Порошенко анонсував прибуття місії Парламентської асамблеї Ради Європи для проведення перевірки дотримання прав людини в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram