ГоловнаПолітика

Порошенко повідомив про підготовку судових позовів щодо деокупації Криму

Найближчим часом в Україну прибуде місія ОБСЄ для перевірки дотримання прав людини на окупованому Росією півострові

Порошенко повідомив про підготовку судових позовів щодо деокупації Криму
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам повідомив, що найближчим часом Україна і підприємства, які зазнали збитків внаслідок окупації Криму, подадуть низку судових позовів.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Україна і ті підприємства, які ми будемо супроводжувати, забезпечуватимуть судовий захист державних інтересів України за багатьма конвенціями, які ми представимо в різних міжнародних судах", - сказав Петро Порошенко.

Окрім того, Україна найближчим часом очікує прибуття місії ОБСЄ для проведення перевірки дотримання прав людини в Автономній Республіці Крим, окупованій Росією. Як зазначив президент, Україна ініціює широке обговорення результатів роботи турецької місії в Криму. "Результати - вражаючі, шокуючі, і світ повинен про них знати", - сказав Порошенко.

Для обговорення кроків щодо деокупації півострова і повернення української влади та суверенітету до Криму Україна запропонувала переговори за участю провідних країн світу, організацій та країн-гарантів Будапештського меморандуму, повідомив глава держави.

За його словами, мова йде про звільнення незаконно заарештованих кримських татар та забезпечення додержання прав кримськотатарського народу, дорожньої карти програми деокупації Криму, яка серед іншого має включати і здійснення міжнародного тиску, в тому числі за допомогою санкцій і судових процесів.

Нагадаємо, в інтерв'ю американському телеканалу Fox News Петро Порошенко заявив, що анексований Росією Крим повернеться до складу України, після чого на півострові проведуть місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram