ГоловнаСвіт

На Меркель подали до суду через міграційну політику

На думку позивачів, Меркель можна назвати "рецидивістом"

На Меркель подали до суду через міграційну політику
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Група адвокатів подала позов проти міграційної політики нинішнього уряду ФРН, який очолює Анґела Меркель, до Федерального конституційного суду у Карлсруе.

Про це в п'ятницю, 22 січня, повідомило видання Der Spiegel, інформує Німецька хвиля.

Як наголошується, в заяві шести адвокатів вказується на порушення "свого виборчого права" і на порушення права брати участь "у демократичному процесі прийняття рішень".

Від суду вимагають визнати рішення Анґели Меркель від 4 вересня 2015 року, яке відкрило кордони біженцям, таким, що суперечить основному закону ФРН. Також неконституційним можуть оголосити те, що Меркель не дала застосувати норми Дублінської угоди, а також німецьких законів про надання притулку і права на перебування.

"Канцлер ФРН, проводячи свою політику, не має права виходити за рамки законів, які виборці продиктували їй через парламент", - заявив автор позову адвокат з Дюссельдорфа Клеменс Антвайлер. На його думку, Меркель можна назвати "рецидивісткою", оскільки вона не дотримувалася букви німецьких і європейських законів і раніше, наприклад, під час "енергетичного повороту" (рішення про відмову від атомної енергетики - Ред) і подолання кризи євро.

Нагадаємо, німецькі соціологічні служби заявили про рекордне падіння рейтингу правоцентристського блоку Христиансько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), який очолює канцлер ФРН Анґела Меркель. Рейтинг Меркель почав падати після початку європейської міграційної кризи. Згідно з опитуваннями, 40% жителів Німеччини, які є нащадками мігрантів, вважають, що ФРН повинна приймати менше біженців. З ними згодні 45% жителів корінних і 24% самих мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram