ГоловнаПолітика

Кличка обрали головою Асоціації міст України, змінивши статут

До цього Асоціацію очолював Юрій Вілкул

Кличка обрали головою Асоціації міст України, змінивши статут
Фото: Сергей Нужненко

Правління Асоціації міст України обрало головою організації мера Києва Віталія Кличка.

Як повідомив голова лічильної комісії, Кличка було обрано у результаті відкритого голосування - 180 голосами з 217.

"Хочу подякувати за довіру ... Асоціації належить багато зробити для децентралізації влади і розвитку місцевого самоврядування", - сказав Кличко.

Задля обрання Кличка Асоціація була змушена змінити свій статут. Відповідно до чинної редакції статуту, головою Асоціації може бути обраний голова місцевого самоврядування з досвідом роботи в органах самоврядування не менш ніж п'ять років, із них чотири роки - на посаді мера.

Оскільки Кличко такому пункту статуту не відповідав, на засіданні було прийнято рішення, що головою може бути обраний мер, якого обирали не менше, ніж два рази міським або сільським головою. Однак результати голосування щодо внесення зміни до статуту поки що не оприлюднено офіційно.

Також під час засідання Асоціації міським головам було рекомендовано "більш відповідально і ефективно використовувати місцеві засоби".

"Реформа децентралізації - базова реформа України, нам вдалося відстояти її продовження в Держбюджеті 2016 року. Ми передбачили кошти на підтримку регіонального розвитку, підтримку нових об'єднаних громад, кошти на Державний фонд регіонального розвитку. Всі ці джерела повинні використовуватися місцевою владою для впровадження проектів регіонального розвитку, реконструкції та модернізації шкіл, лікарень, дитячих садків, ремонту доріг, будівництва та впровадження енергоефективних заходів", - написав на своїй сторінці у Фейсбуці віце-прем'єр Геннадій Зубко..

Нагадаємо, наразі Асоціацію очолює мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, однак він відмовився балотуватися на посаду її голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram