ГоловнаПолітика

З сайту Інтерполу зникли чиновники часів Януковича

На сьогодні під санкціями ЄС перебувають 18 колишніх українських чиновників

З сайту Інтерполу зникли чиновники часів Януковича

З офіційного сайту Інтерполу зникли дані про майже всіх українських чиновників часів екс-президента Віктора Януковича, які перебували в міжнародному розшуку.

Про це повідомляє сайт "Центру протидії корупції".

Раніше в розшуку перебували екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, колишня керівниця Міністерства охорони здоров'я Раїса Богатирьова, бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, і колишній нардеп та близький соратник Януковича Юрій Іванющенко.

Інформація щодо перебування цих осіб у міжнародному розшуку тепер відсутня.

"Зникнення всіх цих підозрюваних з бази Інтерполу може означати тільки одне - справи екс-чиновників за Януковича успішно зливають. Свого часу, як Шокін (генпрокурор Віктор Шокін,- ред.), так і Аваков (голова МВС Арсен Аваков, -ред.), вже пропіарилась на тому, що екс-чиновників часів Януковича подали в міжнародний розшук, тепер нехай пояснять, чому вони звідти зникли", - заявив голова правління Центру Віталій Шабунін.

Фото: сайт Інтерполу

За його словами, на сьогодні під санкціями ЄС перебувають 18 колишніх українських чиновників. Більшість санкцій можуть зняти вже в березні, якщо Генеральна прокуратура України не доведе причетність цих осіб до розкрадання коштів в Україні.

"Згідно зі ст. 3 Статуту Інтерполу, цій організації категорично забороняється здійснювати будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного чи расового характеру. Зокрема, на цій підставі видалили інформацію про розшук Януковича. Тому дуже важливо, щоб українські правоохоронні органи розслідували і подавали в Інтерпол інформацію про скоєння економічних злочинів колишніми високопоставленими чиновниками", - підкреслили в Центрі.

Нагадаємо, у грудні в Раді не знайшлося голосів для законопроекту про заочне засудження Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram