ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Лагард виділення третього траншу МВФ

Переговори відбулися успішно, і Лагард налаштована оптимістично

Порошенко обговорив з Лагард виділення третього траншу МВФ
Фото: twitter.com/STsegolko

Президент Петро Порошенко зустрівся з головою Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у Давосі, де проводиться Всесвітній економічний форум.

Прес-секретар українського президента Святослав Цеголко у своєму твіттері повідомив, що переговори були результативними. За його словами, Лагард висловила сподівання, що рада МВФ ухвалить позитивний висновок щодо другого перегляду кредитної програми і виділить Україні черговий транш. На зустрічі також обговорювався хід реформ в Україні.

"Інтерфакс-Україна" підтверджує, що Лагард позитивно оцінює перспективу надання Україні чергового траншу. "Я думаю, це була дуже позитивна дискусія, яка, я сподіваюся, наблизить нас до меморандуму, над яким працюють наші команди, і я сподіваюся, цей процес завершиться успішно", - сказала голова МВФ.

"Ми зараз перебуваємо на стадії обговорення майбутнього меморандуму з МВФ, ми досягаємо угоди. З моєї точки зору, амбітна програма реформ допоможе Україні у 2016 році, і я вдячний Крістін Лагард за це", - заявив у свою чергу Порошенко.

У переговорах від української сторони взяли участь також міністр фінансів Наталія Яресько, голова НБУ Валерія Гонтарева, голова Адміністрації президента Борис Ложкін і голова Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

Нагадаємо, наприкінці грудня Верховна Рада ухвалила податкові зміни, від яких, як стверджували українські чиновники, залежить виділення третього траншу. Однак у середині січня представник Фонду Джеррі Райс заявив, що існують якісь "нерозв'язані проблеми" для отримання Україною грошей. Зустріч Порошенка в Давосі мала розблокувати третій транш.

Перший транш МВФ становив 5 млрд доларів, його отримали в середині березня. Другий транш у розмірі 1,7 млрд доларів надійшов на початку серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram