ГоловнаПолітика

Секретаря Сєвєродонецької міськради звинуватили в корупції

Бутков створив бізнес-імперію з 27 підприємств

Секретаря Сєвєродонецької міськради звинуватили в корупції
Игорь Бутков
Фото: ТРК "Акцент"

20 січня 2016 року мер Сєвєродонецка Валентин Казаков офіційно повідомив секретаря Сєвєродонецької міської ради Ігоря Буткова, що стосовно нього буде вжито заходи відповідно до закону України "Про запобігання корупції". Про це міський голова Сєвєродонецька повідомив Буткова в листі, зареєстрованому у Сєвєродонецькій міській раді під номером 276 від 20.01.2016, пишуть "Экономические известия".

Згідно з документом, таке рішення мером Сєвєродонецька ухвалено за результатами спеціальної перевірки Головним управлінням юстиції в Луганській області. Про деталі перевірки в листі не повідомляється. Йдеться лише, що секретар Сєвєродонецької міськради з результатами перевірки ознайомився 19.01.2016 року.

За словами одного з депутатів Сєвєродонецької міської ради Сергія Шахова (партія "Наш Край"), Ігоря Буткова, який представляє партію "Опозиційний блок", незаконно обрали секретарем міської ради і досі він порушує закон, займаючись підприємницькою діяльністю.

"Бізнес-імперія секретаря міськради, за чутками, налічує щонайменше 27 підприємств. Для нього посада секретаря міськради не більше ніж інструмент влади, яким він користується для власного фінансового збагачення, залякує і погрожує депутатам, щоб вони голосували за незаконні рішення, вигідні Опоблоку! З першої по четверту сесію Сєвєродонецької міськради рішення ухвалювалися незаконно під тиском Опозиційного блоку в особі Ігоря Буткова", - стверджує Сергій Шахов.

Також депутат зазначив, що силові структури і Луганська обласна військово-цивільна адміністрація вжили вже низку ефективних заходів у боротьбі з корупцією.

"Для вирішення проблеми корупції потрібна не колективна безвідповідальність депутатів усіх рівнів, а реальна боротьба з кожним корупціонером у депутатському кріслі. Вважаю, що ситуація з незаконно обраним секретарем Сєвєродонецької міськради прямий цьому приклад. Люди голосували на виборах не для того, щоб їх знову обкрадали колишні регіонали", - підсумував Шахов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram