ГоловнаПолітика

Яценюк пригрозив Григоришину тюремним строком

Прем'єр-міністр оголосив бізнесмена агентом ФСБ

Яценюк пригрозив Григоришину тюремним строком
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив зупинити тендери із закупівлі трансформаторів у заводу, який належить бізнесмену Костянтину Григоришину. Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

"Я вранці прочитав інформацію, що знову скандал з трансформаторами. Я прошу протокольне рішення Кабінету Міністрів про зупинку оплати трансформаторів з "Центренерго" і "Укрінтеренерго" до того моменту, поки не буде завершено перевірку тендерних умов і стане відомо, чому іноземні компанії за дивовижним збігом обставин програли тендеру. Тільки "Запорізький трансформатор" виграв", - заявив він. Підставою для зупинки тендерів стала скарга іноземних учасників тендеру.

Яценюк також розповів, що стосовно Григоришина порушено низку кримінальних справ в Україні.

"Порушено питання про деяких російських недоолігархів, як я їх називаю, які активно спілкуються з українською політичною елітою - я б назвав недополітичною недоелітою, - котра хоче дестабілізувати ситуацію. Ви запропонували включити їх до списку санкцій і позбавити їх права в'їзду в Україну. Хочу повідомити, що стосовно деяких осіб розпочато кримінальні провадження. І тому може статися так, що їм доведеться надовго затриматися в Україні", - сказав Яценюк.

"Там реальні кримінальні провадження. Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують насамперед антиукраїнські політичні сили і звітують у ФСБ. Як, наприклад, робить, громадянин Російської Федерації Григоришин, який пасеться на українському енергетичному секторі останні 10 років. Чистий агент!" - заявив Яценюк.

Нагадаємо, між Яценюком і Григоришиним вже довгий час триває конфлікт.

Російського бізнесмена звинувачують у спробі незаконно отримати вигідне замовлення на поставку великої кількості трансформаторів. У свою чергу Григоришин звинувачує уряд у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram