ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканці Андріївського узвозу відмовилися взяти на себе часткові витрати на обслуговування болардів

Обмеження руху на Андріївському затягується.

У Києві обговорюють проект пішохідного Андріївського узвозу. Сьогодні в Подільській районній адміністрації Києва пройшли громадські слухання, на яких обговорювали проект постанови про обмеження руху на історичній вулиці.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, вулицю мали намір перекрити за допомогою болардів - циліндрів, які автоматично піднімаються і за потреби дозволяють відновити проїзд.

Фото: kyiv-blog.livejournal.com

Нагадаємо, Віталій Кличко пообіцяв зробити Андріївський пішохідним ще в серпні 2014-го. Після цього він розпорядився розробити план пішохідного Андріївського узвозу, згідно з яким буде систематизовано торгівлю і повністю перекрито автомобільний рух. За участю інвестора - компанії "ЕСТА Холдинг" - у травні 2015-го на вулиці з'явилися боларди.

Але активувати їх не можна, поки немає відповідної постанови Подільської РДА і підйомні загородження не передано місту. Цей процес може зайняти від трьох до чотирьох місяців, і активісти розраховують, що до літа Андріївський узвіз стане нарешті пішохідним.

Обговорюваний проект передбачає, що право в'їжджати на вулицю отримають тільки жителі будинків, організацій, які розміщені на Андріївському узвозі, а також спеціальні служби з увімкненими мигалками.

Фото: http://autos.ua/

"Номерні знаки цих людей будуть внесені в базу, і диспетчер, подивившись на номер автомобіля через камеру, буде його пропускати. Але це не означає, що на Андріївському можна буде паркуватися, парковка виллється в адміністративний штраф - 510 гривень", - каже активіст Євген Любович.

Представник "ЕСТА Холдинг" Юлія Нікітіна повідомила на слуханнях, що обслуговування болардів буде коштувати близько 200 тис. гривень на рік і запропонувала розділити цю суму між мешканцями та підприємцями Андріївського узвозу. У відповідь на це присутні в залі жителі Подолу висловили невдоволення і заявили, що, за законом, їх не зможуть зобов'язати платити за те, чим вони користуватися не хочуть. Після цього питання фінансування вирішили відкласти на наступне слухання.

Таким чином якщо Подільська адміністрація не підпише з мешканцями достатньо договорів про стабільну оплату за обслуговування болардів, для фінансування системи доведеться залучити донорів або дотувати її з міського бюджету.

Друге, остаточне слухання заплановано на 25 січня - воно відбудеться о 10:00 у будівлі Подільської районної адміністрації.

Як повідомляли, компанія "ЕСТА Холдинг", що входить до групи "СКМ" Ріната Ахметова, почала інвестувати в реконструкцію Андріївського узвозу після скандалу зі знесенням історичних будівель. Тоді в компанії змінився гендиректор, і він заявив в інтерв'ю Forbes, що вважає за необхідне загладити провину будівельної компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram