ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ перекрила канал доставки в Україну пістолетів Glock

Напередодні спецслужба заборонила харківській фірмі ввозити тепловізори.

СБУ перекрила канал доставки в Україну пістолетів Glock
Фото: sbu.gov.ua

Управління Служби безпеки України в Харківській області припинило функціонування каналу незаконного ввезення в Україну комплектуючих до пістолетів австрійського виробника зброї Glock.

"Організатор каналу - 33-річний житель Західної України. Він замовляв запчастини в одній з європейських країн, особисто збирав їх і продавав через спеціалізовані форуми в Інтернеті. Дула, затвори, магазини, поворотні пружини, рамки пересилалися через міжнародні служби поштової доставки", - сказано на сайті спецслужби.

За висновками фахівців державних науково-дослідних установ, такі комплектуючі належать до списку товарів військового призначення. Для здійснення міжнародної передачі (імпорту чи експорту) цих товарів необхідно отримати дозвіл Державної служби експортного контролю України.

Співробітники СБУ припинили протиправну діяльність організатора каналу "на гарячому" - під час спроби продати два зібрані пістолети "Glock-17". Під час обшуків правоохоронці також вилучили комплектуючі до пістолетів і більш ніж 300 патронів різного калібру.

Розпочато кримінальні провадження за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що наприкінці минулого тижня Управління СБУ в Харківській області рапортувало про перекриття каналу ввезення в Україну тепловізорів і комплектуючих до них. Посадові особи харківської комерційної фірми налагодили незаконний імпорт цих товарів подвійного використання із країн Західної Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram