ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі затримали чоловіка, який хотів привласнити аеродром

Бізнесмен планував демонтувати для продажу 9 тис. аеродромних плит і продати понад 150 літаків

У Запоріжжі затримали чоловіка, який хотів привласнити аеродром
Фото: sbu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки у Запорізькій області завадили продажу місцевим підприємцем майна Державної авіаційної навчально-виробничої установи "Запорізький центр льотної підготовки ім. Маршала авіації А.І. Покришкіна".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Як з'ясувалося, комерсант розробив цілу схему для заволодіння майном і фактичного знищення аеродрому. Чоловік виготовив підроблені документи, на підставі яких звернувся до суду із заявою про визнання власності та витребування майна центру. Незважаючи на те, що власником держпідприємства є Мінінфраструктури, сам центр жодних правових відносин з комерційними структурами не мав, суд ухвалив рішення про визнання права власності на майно на користь підприємця.

На початку 2015 року "комерсант" планував демонтувати для продажу 9 тис. аеродромних плит і реалізувати понад 150 літаків.

Завдяки втручанню співробітників спецслужби протиправне рішення оскаржила прокуратура. Під час обшуків за місцем роботи і у приміщенні бізнесмена правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує організацію злочинної схеми.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 15 Кримінального кодексу (замах на злочин), ст. 113 (диверсія). Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також відкрито кримінальне провадження щодо судді, який виніс неправомірне рішення.

Нагадаємо, восени у Запорізькій області викрали п'ятитонний бронзовий пам'ятник Леніну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram