ГоловнаСуспільствоЖиття

На понеділок у Києві та в області - штормове попередження

Метеорологи прогнозують надзвичайно складні погодні умови також в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Харківській і Сумській областях.

На понеділок у Києві та в області - штормове попередження
Снегопад в Одессе
Фото: dumskaya.net

Штормове попередження на понеділок по Києву та Київській області оголосив Український гідрометеорологічний центр.

"18 січня на дорогах ожеледиця, вдень пориви вітру 15-20 м/с", - сказано в повідомленні відомства. Температура повітря в столиці при цьому очікується вдень -7-9С, вночі - -10-12С.

Окрім того, негода зачепить Одеську, Миколаївську, Кіровоградську, Черкаську, Полтавську, Харківську та Сумську області.

"Надзвичайно складні погодні умови: дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети при швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с; в Приазов'ї, Дніпропетровській і Луганській областях місцями сильні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу; у східних та північних областях місцями пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах країни ожеледиця", - попередив гідрометцентр.

Тим часом в Одесі через екстремальний снігопад у неділю закрили аеропорт і не курсував громадський транспорт (зокрема трамваї), у спальних районах зауважили перебої з хлібом. Мер звернувся до керівництва підприємств з проханням понеділок зробити вихідним для співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram