ГоловнаПолітика

Сурков і Нуланд провели зустріч під Калінінградом

Переговори пройшли в закритому режимі

Сурков і Нуланд провели зустріч під Калінінградом
Фото: EPA/UPG

Зустріч помічника президента Росії Владислава Суркова з заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд відбулася в резиденції президента РФ у Піонерському поблизу Калінінграда.

Про це повідомляють РИА Новости.

Переговори проходили в закритому режимі. Головною темою зустрічі були питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Відбулися доволі ґрунтовні, конструктивні та корисні консультації. Це був так би мовити мозковий штурм із пошуку компромісів для реалізації Мінських угод", - заявив Сурков журналістам.

За його словами, "щодо деяких чутливих питань, як, наприклад, конституційна реформа (в Україні), безпека і вибори, висувалися ідеї, які можуть обговорити в контактній групі в "нормандському форматі" (РФ, Німеччина, Франція, Україна)".

За словами офіційного представника держдепартаменту США Джона Кірбі, які цитує агентство, переговори помічника держсекретаря США і помічника президента РФ у Калінінграді щодо проблеми українського врегулювання пройшли конструктивно.

Нагадаємо, в 2015 році Вікторія Нуланд декілька разів зустрічалася з відповідальним за український напрямок заступником голови МЗС РФ Григорієм Карасіним. Владислав Сурков є одним із кураторів політики стосовно України в Кремлі.

Калінінград як місце консультацій обрано не випадково: з учорашнього дня Нуланд перебуває в литовському Тракаї, де під час форуму "Снігова зустріч" обговорюють проблеми євроатлантичної безпеки. Приїхати в Литву Сурков не може - він у чорному списку ЄС.

Напередодні ситуацію на Донбасі телефоном обговорили президенти Росії та США Володимир Путін і Барак Обама. Обидва наголосили на важливості виконання мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram