ГоловнаСвіт

Російський "Газпром" розірвав контракт із "Туркменгазом"

Російська компанія достроково припинила контракт купівлі-продажу газу з 1 січня

Російський "Газпром" розірвав контракт із "Туркменгазом"
Фото: www.profi-forex.org

Російський газовий монополіст "Газпром" розірвав газовий контракт із державним концерном Туркменії "Туркменгаз".

Про це повідомляє прес-служба ДК "Туркменгаз".

"14 січня 2016 року агентство "Интерфакс" із посиланням на так зване "джерело, близьке до переговорів" поширило повідомлення про те, що "Газпром" запропонував "Туркменгазу" ввести контрактну паузу щодо закупівель газу на 2016 рік", - повідомили в прес-службі, наголосивши, що ця інформація не відповідає дійсності.

У "Туркменгазі" заявили, що 4 січня 2016 року прес-служба опублікувала прес-реліз, в якому йшлося про те, що "Газпром експорт" повідомив туркменську сторону про припинення прийому туркменського природного газу з січня 2016 року.

Також наголошується, що "Газпром експорт" офіційно повідомив "Туркменгаз" про дострокове припинення контракту купівлі-продажу газу в односторонньому порядку.

Нагадаємо, в 2003 році Росія і Туркменія підписали угоду про співпрацю в газовій галузі на 25 років. До економічної кризи 2008 року РФ була основним покупцем туркменського природного газу - близько 50 млрд кубометрів на рік. Пізніше через кризу ці обсяги скоротилися до 10 млрд кубометрів, а в 2015 році - до 4 млрд кубометрів на рік. У липні Туркменістан оголосив "Газпром" неплатоспроможним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram