ГоловнаСвіт

Влада Сьєрра-Леоне повідомила про нову жертву Еболи

ВООЗ підтвердила новий випадок Еболи в Сьєрра-Леоне.

Влада Сьєрра-Леоне повідомила про нову жертву Еболи
Лихорадка Эбола
Фото: EPA/UPG

У Сьєрра-Леоне виявлено новий випадок смерті від лихоманки Ебола.

Про це повідомив представник міністерства охорони здоров'я країни лише через декілька годин після того, як ВООЗ оголосила про закінчення останнього спалаху вірусу в Західній Африці, інформує агентство Рейтер.

За словами джерела агентства, два бактеріологічні аналізи, проведені британською установою охорони здоров'я Public Health England, підтвердили наявність у померлого пацієнта вірусу Ебола.

Вік і стать загиблого не уточнили. Наразі невідомо також кількість осіб, які контактували з жертвою до проявів захворювання.

Представники ВООЗ підтвердили новий випадок зараження вірусом Ебола в Сьєрра-Леоне в п'ятницю, але не були доступні для коментарів.

Результати аналізів посилили занепокоєння з приводу загострення вірусу, що забрав життя більш ніж 11,3 тис. осіб із 2013 року, головно в Сьєрра-Леоне, Гвінеї та Ліберії.

Уряд Сьєрра-Леоне оголосив про припинення епідемії Еболи 7 листопада.

ВООЗ попередила в четвер, що, попри відсутність відомих випадків зараження лихоманкою Ебола протягом останніх двох місяців, у регіоні досі існує ймовірність нових спалахів, оскільки вірус може зберігатися в організмі протягом місяців і передаватися іншим людям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram