ГоловнаПолітика

Нардеп повідомив НАБУ про факт корупції в оточенні Саакашвілі

ОДА орендувала приміщення по 100 доларів за квадратний метр.

Нардеп повідомив НАБУ про факт корупції в оточенні Саакашвілі
Фото: facebook.com/drozdik.alexander

Народний депутат з фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик знову зажадав від Національного антикорупційного бюро розслідувати корупційні дії оточення голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

На своїй сторінці у фейсбуці він зазначив, що з'явилися нові факти.

"Пам'ятайте Тетяну Марченко - підслідну представницю "молодої команди" Саакашвілі (з мого попереднього звернення в НАБУ)? Ще один епізод її "реформ" розкрили журналісти одеського ЗМІ Думская.net", - написав він.

Народний депутат зазначив, що нові "антикорупційники" в Одеській ОДА освоюють бюджетні кошти за старою корупційною схемою: орендують нерухомість за завищеними цінами. "Мова йде, до речі, не про будинок прийомів для VIP-інвесторів в Одеській області, а про Центр адміністративних послуг. Пані Марченко від імені облдержадміністрації підписала договір оренди приміщення за ставкою 100 доларів/м2. В Одесі, щоб ви розуміли, можна зняти рівноцінне приміщення за 135 гривень/квадрат", - повідомив Дроздик.

Він також додав, що облдержадміністрація могла взагалі не витрачати бюджетні кошти і використовувати приміщення.

"Облдержадміністрація, на момент підписання Марченко договору, вже мала готовий, але не запущений в роботу Центр адміністративних послуг. У будівлі комунальної власності. Причому там два роки тому вже зробили ремонт (за 40 млн бюджетних гривень)! І меблі з комп'ютерами туди вже завезли. Але департамент розвитку інфраструктури та ЖКГ Одеської обласної державної адміністрації в особі Т. Марченко вирішив заплатити орендодавцю за нове, комерційне приміщення, 15 млн грн тільки за минулий рік", - написав депутат.

"Думаю, кожен підприємець, який звертається по адмінпослуги, оцінить таку "прозорість" і "ефективність" антикорупційної команди Саакашвілі. Я вимагаю, щоб їх оцінили і детективи НАБУ - це їхня пряма компетенція. Може, в процесі правової оцінки вдасться арештувати і повернути в бюджет кошти, такі необхідні на дороги до віддалених сільських районів Одещини?" - резюмував Дроздик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram