ГоловнаПолітика

У Криму перед початком суду у "справі 26 лютого" затримали журналіста

Заїра Акадирова доставили в райвідділ окупаційної поліції.

У Криму перед початком суду у "справі 26 лютого" затримали журналіста
Фото: krymsos.com

Російські силовики затримали кримського журналіста Заїра Акадирова, який прийшов до будівлі Верховного суду півострова, де сьогодні мають оголосити обвинувальний висновок фігурантам "справи 26 лютого": Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі, Алі Асанову.

Про це пише QirimInfo.

Акадиров прийшов на суд як слухач. До нього підійшли силовики і запросили на розмову до Центру протидії екстремізму. Один із співробітників представився Шамбазовим. Акадиров їхати відмовився.

Тоді двоє співробітників ОМОН силою заштовхнули журналіста в машину, при цьому не пояснивши підстав для затримання. Проте йому вдалося з неї вискочити.

Тоді його перепровадили в адміністративну будівлю поліції, що знаходиться навпроти будівлі суду.

Нагадаємо, "справа 26 лютого" стосується масових заворушень біля кримського парламенту, які відбулися 26 лютого 2014 року. Тоді багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України й активістів партії "Русское единство", керованої на той момент нинішнім главою Криму Сергієм Аксьоновим, переріс у заворушення. Через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

За даними російського слідства, Чийгоз організував кримськотатарський мітинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram