ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську офіційно зафіксували дві смерті від грипу

Лікарі радять "оформляти лікарняний, а не ходити до останнього на роботу"

У Дніпропетровську офіційно зафіксували дві смерті від грипу
Фото: Макс Левин

Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко заявив, що за результатами експертизи в місті підтвердилися дві смерті від грипу.

Про це інформують УНН.

"Вчора, незважаючи на зусилля лікарів і високоякісні медикаменти, в лікарні ім. Мечникова помер пацієнт. Чоловік хворів пневмонією, яка була схожа на ускладнення в результаті грипу. Це видно на нетипових флюорографічних знімках.Зараз хочеться наголосити на важливості щеплення від грипу, яке населення проігнорувало. Також я особисто прошу батьків не відправляти хворих дітей у школу, бо хвороба, "перенесена на ногах", часто викликає ускладнення. Дорослим варто й самим про це пам'ятати, і в разі необхідності оформляти лікарняний, а не ходити до останнього на роботу", - повідомив Риженко.

Також в області зафіксували ще один випадок смерті від грипу.

Обидва летальних випадки сьогодні підтвердила СЕС з вірусологічної експертизи.

Як наголошується, в цьому році вже шість дніпропетровців померли від важких пневмоній. Однак результатів експертизи щодо того, чи пов'язані ці випадки з грипом, немає.

Нагадаємо, в Україні знову циркулює грип, лютував у 2009-2010 роках. Прогнозується, що, як і в 2009-2011 роках, грип буде вражати переважно молодих людей. Фахівці пояснюють це, по-перше, їх більшою соціальною активністю, по-друге, тим, що вони частіше, ніж літні людиабо діти, переносять грип на ногах, продовжують ходити на роботу і заражати колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram