ГоловнаПолітика

Порошенко не вважає Шокіна відповідальним за провали у боротьбі з корупцією

Президент сподівається, що на Юрія Бойка звернуть увагу НАБУ і Антикорупційна прокуратура

Порошенко не вважає Шокіна відповідальним за провали у боротьбі з корупцією

Президент Петро Порошенко не бачить провини генпрокурора Віктора Шокіна в тому, що низку високопоставлених чиновників з минулої влади досі не притягнуто до відповідальності за корупцію.

Про це він сказав під час прес-конференції за підсумками 2015 року. Президента запитали, чому, зокрема, Шокін не вніс подання на зняття недоторканності з голови "Опозиційного блоку" Юрія Бойка. Також Порошенку нагадали, що з кількох соратників Віктора Януковича Євросоюз може зняти санкції через неефективне розслідування кримінальних справ проти них.

"За всі 25 років ви не знайдете жодного генпрокурора, яким було би задоволене суспільство", - сказав Порошенко.

Він заявив, що Шокін зробив кілька важливих кроків - мінімізував роль ГПУ, щоб забезпечити незалежність розслідувань, і відмовився від нагляду за слідством.

За словами Порошенка, Бойком мусять займатися створені антикорупційні органи - Національне антикорупційне бюро і Антикорупційна прокуратура.

При цьому він повідомив, що за "інформацією, що частково відповідає дійсності", пропонував на посаду голови Антикорупційного бюро Давида Сакварелідзе.

В рамках відповіді на це питання Порошенко також підписав закон про створення Державного бюро розслідувань, яке в тому числі має розслідувати злочини топ-чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram