ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна не проводить енергетичну блокаду Криму

Окупаційна влада сама відмовилася від української електроенергії

Порошенко: Україна не проводить енергетичну блокаду Криму
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що енергетичної блокади Криму як такої не існує, оскільки окупаційна адміністрація півострова сама відмовилася від електроенергії з материка.

"У Криму живуть громадяни України, і ми робимо все, щоб не ускладнювати їхнє життя, але для підписання угоди позиція була абсолютно прозорою: ми негайно підпишемо угоду на тих самих умовах, забезпечимо відновлення енергопостачання. Але в угоді слід зазначити: поставки електроенергії підприємству такому-то, розташованому в Автономній Республіці Крим, Україна. Ми не маємо іншої альтернативи. Жодної блокади не існує, існують господарські угоди, де ми вказуємо позицію, визнану усім світом", - сказав президент на прес-конференції в четвер.

Він зазначив, що у відповідь було проведено телефонне опитування, за підсумками якого надійшла відмова від підписання такої угоди і припинилося постачання електроенергії в Україну по перетоках.

"Ми готові постачати електроенергію в Український Крим. Хочете - беріть, не хочете - ми почекаємо повернення українського суверенітету в Крим", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, у другій половині 2015 року кілька разів підривали опори високовольтних ліній, через які надходила електрика на півострів Крим. До кінця року їх відновили, але з 1 січня закінчився термін контракту на постачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram