ГоловнаПолітика

Порошенко, Меркель і Олланд обговорили проведення місцевих виборів на Донбасі

Президент заявив про неприпустимість порушення режиму припинення вогню в зоні АТО

Порошенко, Меркель і Олланд обговорили проведення місцевих виборів на Донбасі

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, під час якої сторони обговорили подальші кроки для виконання мінських домовленостей.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко заявив про неприпустимість порушення режиму припинення вогню в зоні АТО і недопущення бойовиками спостерігачів ОБСЄ до об'єктів на окупованій території Донбасу та неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.

Сторони обговорили подальші кроки для виконання мінських домовленостей, зокрема погодили питання проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей відповідно до українського законодавства, а також підготовку до відновлення Україною повного контролю над кордоном.

Порошенко також наголосив на важливості прив'язки всіх пунктів Мінських угод до конкретних дат у 2016 році через зрив РФ виконання своєї частини зобов'язань. Співрозмовники домовилися продовжити контакти наступного тижня.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську проводить засідання Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Раніше Порошенко провів зустріч із представником РФ у групі - Борисом Гризловим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram