ГоловнаПолітика

Турчинов звинуватив Росію у веденні гібридної війни проти ЄС і Туреччини

Хвиля мігрантів може бути інструментом непрямої агресії з боку РФ.

Турчинов звинуватив Росію у веденні гібридної війни проти ЄС і Туреччини
Фото: Сергей Нужненко

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов звинуватив Росію у веденні гібридної війни проти Туреччини і країн Європи. Про це йдеться в заяві, яку оприлюднила прес-служба РНБО.

"Останнім часом з'являється все більше і більше інформації про активну участь громадян Росії в діяльності терористичної організації ІДІЛ і вплив на її діяльність російських спецслужб. Окрім того, аналіз авіаударів, завданих російською авіацією в Сирії, свідчить про знищення передусім не військових баз ІДІЛ, а мирних об'єктів регіональної інфраструктури: лікарень, хлібопекарень, елеваторів, підприємств, житлових будівель", - заявив Турчинов.

Він натякає, що це робиться для того, щоб спровокувати гуманітарну катастрофу в регіоні. "Постійна небезпека для життя, неможливість гідного існування спричиняє мільйонні міграційні хвилі, скеровані в Туреччину та країни Європи. Внаслідок цього зростає рівень терористичної загрози та соціально-економічної дестабілізації в цих країнах. Саме тому можна зробити висновок, що і 2016 року Росія продовжує гібридну війну не тільки проти України, а й проти ЄС і Туреччини. Це робиться для послаблення позицій цих країн і для примусу їх до співпраці з Російською Федерацією на її умовах «боротьби з тероризмом»", - вважає Турчинов.

Нагадаємо, що аналогічну думку про те, що хвиля мігрантів - це новий інструмент гібридної війни, восени висловив голова Європейської ради Дональд Туск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram