ГоловнаПолітика

Затримані на хабарі $150 тис. прокурори вийшли під заставу

Сергій Нечипоренко і Олексій Білий сплатили по 3,45 млн гривень кожен.

Затримані на хабарі $150 тис. прокурори вийшли під заставу
Сергей Нечипоренко

Колишній прокурор Подільського району Києва Сергій Нечипоренко і заступник прокурора цього району Олексій Білий, спіймані 30 листопада на хабарі 150 тис. доларів, вийшли з-під варти, сплативши 3,45 млн гривень застави кожен.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на інформоване джерело.

"Заставу сплачено, підстав для зміни запобіжного заходу не вбачається", - сказав співрозмовник.

За його словами, підозрювані виконують накладені на них судом зобов'язання.

Нагадаємо, після затримання прокурорів депутат Антон Геращенко заявив, що Сергій Нечипоренко є родичем нардепа Сергія Ківалова. Сам Ківалов родинні зв'язки з Нечипоренком заперечує, але визнає знайомство з ним.

42-річний Нечипоренко народився в Одеській області й учився в Одеській національній юридичній академії Ківалова. Професійну кар'єру розпочав в органах прокуратури в 1998 р. - помічником прокурора Малинівського району Одеси. Обіймав посади помічника прокурора Приморського району Одеси, Радянського району Києва, старшого помічника прокурора Дніпровського району Києва. Працював старшим прокурором управління в ГПУ. З 2002 року працював спочатку першим заступником, а потім прокурором Шевченківського району Києва. У 2014 році, як випливає з повідомлення на сайті прокуратури Києва, був прокурором Подільського району Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram