ГоловнаПолітика

Газета "Вести" спростувала відмову від безкоштовної роздачі (оновлено)

Втім, біля метро роздавати газети будуть менше.

Газета "Вести" буде доступною безкоштовно, повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у прес-службі медіа-холдингу "Вести Україна".

"Газета залишається безкоштовною, змінюється сама система дистрибуції з метою розширити аудиторію. З деяких точок біля метро дистриб'ютори перемістяться на світлофори і перехрестя", - стверджують у холдингу.

Там також додали, що газету, як і раніше, можна буде купити в роздробі, а також оформити передплату. При цьому вартість газети 2016 року не зміниться.

Окрім того, за даними прес-служби, холдинг не планує скорочувати тираж видання (зараз 370 тис. примірників) і міста розповсюдження видання (Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків).

Про те, що газету "Вести" зробили платною, повідомила в понеділок екс-співробітниця спорідненого видання "Вести.Репортер" Світлана Крюкова.

У своєму фейсбуці вона поділилася фотографією бігборда, на якому сказано, що газета "Вести" змінила систему розповсюдження і тепер її можна або купити в кіосках, або оформити передплату.

"Сьогодні новий креативний менеджмент холдингу забив останній цвях на табличці Finish цього проекту - від сьогодні безкоштовна газета стала платною. До цього вони зменшили тираж. Щоб відразу не розполохати рекламодавця на деяких станціях метро про людське око газету ще роздаватимуть. Але недовго", - написала Крюкова.

Нагадаємо, з кінця жовтня журнал "Вести. Репортер" перестав виходити у паперовій версії, його повністю інтегрували з сайтом "Вести".

У медіа-холдинг "Вести" (ТОВ "Мультимедіа Інвест Груп") входять однойменна щоденна безкоштовна газета, радіо, телеканал UBR і щотижневий журнал "Репортер". У липні у холдингу змінилося керівництво: пішов Ігор Гужва, а на його місце прийшла цивільна дружина екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольга Семченко. Клименкові приписують володіння медіа-холдингом "Вести".

Раніше медіа-експерти провели контент-аналіз газети "Вести" і повідомили, що в кожному номері транслюється 2-4 тези російської пропаганди. Крім того, видання послідовно створює негативний образ суспільно-політичної реальності в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram