ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві пройшла смолоскипна хода до Лук'янівського СІЗО

На акцію пам'яті померлого члена "Білого молота" прийшло близько ста осіб.

У п'ятницю кілька націоналістичних організацій організували смолоскипну ходу, приурочену смерті члена організації "Білий молот" Макара Колесникова. Близько ста осіб пройшли від майдану Незалежності до Лук'янівського СІЗО, де новорічної ночі помер Колесников.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, учасники акції виступають за звільнення осіб, які перебувають у Лук'янівському СІЗО і яких вони вважають політв'язнями.

Адвокат сестри Колесникова Віктор Смалій, який був на факельній ході, розповів, що тіло померлого арештанта досі не віддали родичам. "Тіло нам досі не віддали. Також стало відомо, що в нього величезний розріз у місці ін'єкції на лівому плечі. Судмедексперти нам не пояснюють, навіщо його зробили, і відмовляються провести незалежну експертизу", - повідомив юрист.

Нагадаємо, раніше координатор групи "Комітет визволення політв'язнів" Тетяна Близнюк повідомила, що в ніч з 31 грудня на 1 січня в Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві від серцевого нападу помер член організації "Білий Молот", 26-річний Макар Колесников. Згодом інформацію про смерть активіста підтвердили в уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Там назвали причиною смерті тромб.

Організація "Білий молот", яка відкололася від "Правого сектору", нібито боролася з наркоторгівлею в столиці. Колесникову інкримінували викрадення людей. У СІЗО він перебував з травня 2014 року.

За фактом смерті Колесникова розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська місцева прокуратура №10.

У понеділок, 4 січня,

під Лук'янівським СІЗО провели акцію пам'яті Колесникова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram