ГоловнаПолітика

Пукач програв апеляцію на довічне ув'язнення

Убивця Гонгандзе проведе решту життя у в'язниці.

Пукач програв апеляцію на довічне ув'язнення
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув'язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це сказав головуючий у колегії суддя Степан Гладій.

Апеляційний суд визнав, що Печерський районний суд Києва повно і всебічно дослідив усі матеріали справи та виніс справедливий вирок обвинуваченому.

Тож Апеляційний суд визнав Пукача винуватим у навмисному вбивстві журналіста Гонгадзе та побитті громадського діяча Олексія Подольського 2000 року і залишив чинним покарання у вигляді довічного тюремного ув'язнення.

Суд також визнав Пукача винуватим в умисному знищенні 2003 року документів МВС про ведення негласного спостереження, зокрема оперативної картотеки. При цьому Апеляційний суд перекваліфікував цей злочин з "перевищення службових повноважень" на "умисне знищення співробітником правоохоронного органу доказів у справі". Водночас суд звільнив Пукача від кримінальної відповідальності за цей злочин у зв'язку із закінченням терміну притягнення до відповідальності.

Згідно з матеріалами справи, безпосередньо наказ про вбивство журналіста віддав міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Пукач убив Гонгадзе, щоб просунутися в кар'єрі, вважає слідство.

Суд також визнав законним позбавлення Пукача звання генерал-лейтенанта міліції.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. 17 вересня 2000 року Пукач задушив ременем Гонгадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram