ГоловнаПолітика

Командувач ВМС закликав відновити будівництво корветів

Українського флоту може не стати через кілька років.

Командувач ВМС закликав відновити будівництво корветів
Фото: ukrspecexport.com

Командувач Військово-Морськими силами віце-адмірал Сергій Гайдук закликав відновити будівництво корветів для українського флоту.

"Нинішній комплект кораблів і катерів поки що недостатній для забезпечення панування в тому чи іншому районі Чорного моря. Ба більше, ресурс більшості кораблів і суден національних ВМС практично добігає кінця, і якщо не приділяти увагу флоту, не оновлювати його, вже через кілька років наших ВМС не стане", - заявив він сьогодні в Одесі, повідомляє прес-служба Міноборони.

За останні 20 років в Україні тільки добудовували закладені за часів СРСР чотири бойові кораблі, а для морської авіації не випустили жодного вертольота чи літака.

"Першим кроком у відродженні флоту має стати відновлення фінансування будівництва бойових кораблів, катерів і суден забезпечення, і насамперед - відновлення фінансування головного проекту: створення корвета "Володимир Великий", - заявив Гайдук.

Нагадаємо, програма будівництва чотирьох корветів загальною вартістю близько $2 млрд передбачала спуск на воду першого з них - "Володимира Великого" - 2015 року. Корабель заклали на Чорноморському суднобудівному заводі 2010 року.

У квітні 2015 року Президент Петро Порошенко пообіцяв, що Україна відновить боєздатність своїх Військово-Морських сил. При цьому український флот мають привести у відповідність до стандартів країн НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram