ГоловнаПолітика

Гройсман зобов'язався домогтися запуску електронних декларацій з квітня

Спікер готовий сам внести відповідний законопроект

Гройсман зобов'язався домогтися запуску електронних декларацій з квітня
Фото: 24tv.ua

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що внесе законопроект, який поверне запуск електронних декларацій вже у квітні 2016 року.

"Щодо ситуації із відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція - про це не може навіть бути мови. Відповідне формулювання в законі про державний бюджет слід однозначно виправити - і я готовий сам внести необхідний законопроект", - написав він у фейсбуці.

Гройсман повідомив, що поправку в проект закону про держбюджет, яка відклала запуск електронних декларацій на 2017 рік, внесли і проголосували на бюджетному комітеті.

"Я допускаю, що комітет керувався тим, що введення в дію електронних декларацій пов'язане з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, а агентство працювати ще не почало. Проте комітет повинен пояснити свою позицію сам", - додав він.

Нагадаємо, 4 січня з'ясувалося, що перед ухваленням закону про бюджет у документ хтось вніс поправку, за якою система електронного декларування не запрацює раніше ніж 2017 року.

Раніше передбачалося, що у квітні чиновники муситимуть вносити свої декларації про доходи в докладну форму на спеціальному сайті. Це значно полегшило б обробку даних.

Запуск електронного декларування - одна з умов, під які Євросоюз погодився надати Україні безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram