ГоловнаПолітика

Дружина слідчого ГПУ продала МВС і Міноборони 100 квартир

Сім'я Юрій Кривобока виручила на угоді понад 80 млн грн.

Дружина слідчого ГПУ продала МВС і Міноборони 100 квартир
Оксана Кривобок (мать следователя), Юрий Кривобок (следователь ГПУ), Татьяна Кривобок (жена), Василий Кривобок (отец)
Фото: http://nashigroshi.org

Дружина старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Юрія Кривобока Тетяна продала МВС і Міноборони більш ніж 100 квартир у селі Софіївська Борщагівка під Києвом, виручивши понад 80 млн грн.

Про це сказано в розслідуванні сайту "Наші гроші".

Власником квартир сім'я Кривобока стала, віддавши 16,64 га землі під забудову. А землю дружина слідчого, а також його батько і мати отримали 2009 року, скориставшись правом безкоштовної приватизації. За законом, кожен громадянин має право отримати безкоштовно у власність ділянку під особисте селянське господарство, але тільки площею до 2 га й один раз. Однак дружині та батькові Кривобока з порушенням закону вдалося двічі отримати ділянки. Крім того, вони скупили ділянки інших людей, які отримали за такою самою схемою землю в Софіївській Борщагівці. У 2010 році родина Кривобока змінила цільове призначення землі на будівництво багатоквартирних будинків.

Фото: http://nashigroshi.org

2015 року, після того як забудовник звів будинки, Тетяна Кривобок продала МВС 41 квартиру за 29,14 млн грн у будівлях на вул. Горького, 5б, 5в, 5г та вул. Павла Чубинського, 2. Це адреси будинків житлового комплексу "Софія Київська" (за метро "Академмістечко").

У цих самих будинках Тетяна Кривобок продала квартири не тільки МВС, а й Міноборони на 54,74 млн гривень. Тож 2015 року дружина слідчого підписала з обома міністерствами договорів на придбання квартир мінімум на 83,88 млн грн.

Слідчий Юрій Кривобок отримав посаду старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури тільки 2014 року, а до цього трудився прокурором Оболонського району Києва.

Нагадаємо, у своїй декларації мер Ірпені (місто біля Києва) Володимир Карплюк вказав 67 квартир загальною площею 4 353 кв. метри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram