ГоловнаПолітика

Філатов визнав обрання Краснова секретарем Дніпропетровської міськради

Мер отримав опозиційну більшість у міськраді.

Філатов визнав обрання Краснова секретарем Дніпропетровської міськради
Фото: dyvys.in

Мер Дніпропетровська Борис Філатов підписав рішення виїзної сесії, на якій 33 депутати обрали секретарем міськради Загіда Краснова - лідера політичної партії "Громадська сила".

Історія протистояння в Дніпропетровську навколо посади секретаря міськради така: за результатами виборів у міськраді утворилися дві депутатські групи, що мають протилежні інтереси. У кожній було по 32 депутати. Це паралізувало роботу міськради, оскільки депутати не могли визначитися з кандидатурою секретаря. Філатов пропонував кандидатуру лідера міської організації "БПП "Солідарність" Каміля Примакова, його супротивники - кандидатуру Краснова.

О 6:00 28 грудня 33 депутати (25 від фракції Опозиційного блоку, 7 - від "Громадської сили" і один від Блоку Петра Порошенка "Солідарність") провели виїзну сесію в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради й обрали секретарем Краснова. Вирішальну роль зіграв перебіжчик - депутат з БПП Олександр Шикуленко.

"Патову ситуацію в міській раді потрібно припиняти. Необхідно запустити повноцінну роботу, врахувати думку всіх виборців Дніпропетровська, яку представляють депутати різних партій. Тому я підписав рішення сьогоднішньої сесії про вибір секретаря міськради, а також про виділення з бюджету коштів на надбавки бюджетним працівникам", - сказано в заяві Філатова, оприлюдненій на сайті міськради.

До міської ради Дніпропетровська входять 64 депутата від п'яти політичних партій: Опозиційний блок - 25, УКРОП - 21, "Громадська сила" - 7, Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 6, "Самопоміч" - 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram