ГоловнаСуспільствоЖиття

На сайті Президента зареєстрували петицію про святкування Різдва 25 грудня

При цьому 7 січня пропонується залишити державним святом і вихідним

На сайті Президента зареєстрували петицію про святкування Різдва 25 грудня
Фото: Сергей Нужненко

На сайті Президента України Петра Порошенка зареєстрована петиція про встановлення вихідного дня 25 грудня в честь Різдва Христового. У петиції пропонується зробити 25 грудня вихідним днем.

Згідно з текстом петиції, це дасть можливість частині християн України (католикам і протестантам), а також гостям України з інших країн світу гідно відсвяткувати цей день, представляючи власні традиції.

Також, на думку автора, це дозволить православним, греко-католикам і протестантам України, не відкидаючи власних традицій, почати богослужбове і культурне святкування Різдва Христового разом з християнами власних конфесій, які дотримуються нового стилю.

Також у петиції наголошується, що це рішення не повинно скасовувати Різдва Христового як державного свята і вихідного дня 7 січня.

Петицію зареєстровано 28 грудня 2015 року. Її автором є Андрій Дудченко.

Нагадаємо, 13 листопада сайт петицій до Президента заборонив голосувати користувачам з електронною поштою Mail.ru, Yandex.ru, Rambler.ru та іншими російськими адресами. Також під заборону потрапили так звані "одноразові" адреси - Dropmail.me, Yomail.info, 10mail.org, Yopmail.com. АПУ виявила масове голосування росіян за дурні петиції.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував перенести святкування Різдва в Україні на 25 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram