ГоловнаСвіт

Із Сирії евакуйовано сотні повстанців

Армія Асада отримала можливість зайняти спірні території на півночі Сирії.

Із Сирії евакуйовано сотні повстанців
Сирия
Фото: www.timesofisrael.com

Близько 450 бійців збройних груп помірної сирійської опозиції та членів їхніх сімей евакуювали з оточених армією Башара Асада передмість Дамаска та півночі країни в рамках угоди, укладеної за участю ООН.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Перший літак із 330 бійцями шиїтських угруповань і їхніми сім'ями прибув до аеропорту ліванської столиці Бейрута з північного заходу Сирії. Інший літак зі 126 пасажирами - суннітськими повстанцями, які воювали під Дамаском, приземлився в аеропорту Хатай на півдні Туреччини.

Остання група брала участь у збройних діях у Забадані, на північному заході від Дамаска. Там розташовувалася одна з останніх ключових опорних точок повстанців, проте з літа сирійські війська ведуть запеклий наступ, через що значну частину курортного міста вже знищено. У місті залишаються кілька сотень бійців опозиційних угруповань, а мирне населення давно покинуло його.

Угоди про евакуацію було досягнуто за участю ООН і регіональних держав. Дозволивши повстанцям виїхати за кордон, армія Асада отримала можливість зайняти спірні території.

Нагадаємо, 9 грудня сирійські повстанці передали місто Хомс під контроль армії Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram