ГоловнаПолітика

Кучма: Призначивши Гризлова, РФ підвищує рівень представництва у Контактній групі

Представник України прокоментував призначення нового повпреда РФ

Кучма: Призначивши Гризлова, РФ підвищує рівень представництва у Контактній групі
Леонид Кучма

Представник України у Тристоронньої контактній групі зі врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, екс-президент Леонід Кучма вважає, що призначення Бориса Гризлова підвищує рівень представництва Росії у групі.

Про це повідомила прес-секретар Кучми Дарина Оліфер у Фейсбуці.

"Це право президента Російської Федерації. Я добре знайомий з Борисом Гризловим. Моя думка щодо його призначення - це підвищення рівня представництва Росії у Тристоронній контактній групі", - зазначив Кучма.

Нагадаємо, 26 грудня, Путін призначив повноважним представником РФ Гризлова, якому доручено продовжити переговори "в умовах тривалого внутрішнього конфлікту в Україні".

Гризлов відомий своїми заявами, у яких він неодноразово виступав за єдність України та Росії. Він обіймав пост міністра внутрішніх справ РФ (2001-2003 роки), був головою Держдуми 4-го і 5-го скликань (2003-2011 роки). Крім того, він є головою Вищої ради партії "Єдина Росія" (з 2002 года).

У квітні представником РФ у контактній групі з питань Донбасу призначили посла з особливих доручень МЗС РФ Азамата Кульмухаметова. До Кульмухаметова цю функцію виконував Михайло Зурабов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram