ГоловнаПолітика

Старший слідчий ГПУ у справі Корбана підлягає люстрації, - адвокат

Томчук зазначила, що у справі Корбана в прокуратурі зібрані люди, які мають певні "гачки"

Старший слідчий ГПУ у справі Корбана підлягає люстрації, - адвокат
Фото: Сергей Нужненко

Слідчий Генеральної прокуратури України Микола Макеєв, який очолює слідчу групу прокурорів у справі лідера партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадія Корбана, підлягає люстрації.

Про це журналістам сказала адвокат Корбана Оксана Томчук під час перерви в судовому засіданні, інформує УНІАН.

"Справа в тому, що старший керівник групи слідчих, старший слідчий Макеєв - це саме та людина, яка, перебуваєчи на посаді прокурора відділу в Житомирській області, підлягав люстрації. Було прийнято рішення про люстрацію в травні 2015 року. Щоб не бути звільненим з люстрації, він сам звільнився в червні. Вже в серпні його поновили на роботі в Генеральній прокуратурі, не відновивши фактично його процес люстраційний", - сказала Томчук.

Вона зазначила, що у справі Корбана в прокуратурі зібрані люди, які мають певні "гачки".

Адвокат сказала, що сторона захисту готує зараз запит до відповідного департаменту Міністерства юстиції на підтвердження цієї інформації офіційно.

Нагадаємо, сьогодні Дніпровський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Корбану з домашнього арешту на взяття під варту. При цьому суддя Чаус задовольнив клопотання прокуратури про примусову доставку Корбана до суду.

Корбана доставили в суд прямо з лікарні в інвалідному кріслі під крапельницею.

Зараз суд вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за клопотанням адвокатів про перенесення засідання з розгляду запобіжного заходу у зв'язку з важким станом здоров'я Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram